Visual Magic – VFX-artist för spel och film är en yrkeshögskoleutbildning* som ger spetskompetens inom digitala, visuella specialeffekter (VFX).

Utbildningen har två inriktningar:
– 3D-visualisering – för dig som vill skapa i 3D
– Digital Compositing – för dig som vill kombinera 3D med filmat material

Utbildningen sker på Campus Skellefteå, startar i september och är 2.5 år, varav ett halvår är praktik (lärande i arbete) hos ett specialeffektsföretag. Föreläsningar görs av branschfolk och sker till viss del på engelska, framförallt då vi har internationellt erkända toppnamn på besök.

Du kommer att bemästra de vanligaste programvarorna och få kunskaper om bland annat foto och film (inkl. ljussättning, komposition och kamerateknik samt bildberättande) samt organiska och mekaniska rörelsemönster, karaktärsdesign och hur VFX kan användas för att förstärka en berättelse. Under utbildningen får du i projektform jobba med närliggande yrkesroller (t ex producenter, animatörer, filmare, etc.) för att få en djup förståelse för arbetsflöden kring VFX.

*med möjlighet att, via extra kurser och tillgodoräknande av yrkeserfarenhet, även avlägga en Bachelor of Arts and Culture-examen i samarbete med Högskolan Novia (Novia University of Applied Science).

Lämna namn och kontaktinfo via länken nedan (formulär) så skickar vi mer info om utbildningen, antagningsprocessen, vår bostadsgaranti och annat.
https://forms.gle/81yzB2D1cchChzvT8