Bostadsgarantin innebär att du som studerande får förtur till en hyreslägenhet – så du slipper alltså oroa dig vad gäller boende!

Det kommunala bostadsföretaget Skebo förmedlar allt från rum i korridor till vanliga lägenheter i områdena Älvsbacka, Sörböle och Anderstorp – alla inom gångavstånd till Campus. De flesta studentbostäderna är delvis möblerade. Internet, kabel-TV och IP-telefoni ingår i hyran. Juni och juli är hyresfria. Campus Skellefteå ligger centralt intill Skellefteälven, knappt en kilometer från centrum.

Så här gör du för att boka ditt boende:

Skebo lägger ut studentlägenheterna i början på juli, samma dag som första antagningsbesked
skickas ut. Gå direkt till Skebo Student för att läsa mer.

Skebo  kommer sedan att höra av sig till dig angående kontraktsskrivning. Nycklar hämtas på Skebos kontor mån-fre, kl 10-15. Skebo har sommarstängt v 29. Eventuella frågor hänvisas till Ylva Almström på Skebo ylva.almstrom@skebo.se

Då alla garanteras ett boende så finns det ingen anledning att boka upp sig för ett specifikt studentrum förrän man fått sitt antagningsbesked och alltså säkert vet att man kommit in på sin utbildning  eftersom kontrakt kan skrivas först när man blivit antagen. Tillfälligt boende i väntan på ett permanent rum kan förekomma.