Vi som står bakom utbildningen drivs av en passion för det vi gör och har ambitionen att, tillsammans med företag och våra studenter, lyfta ribban ordentligt. Vi vill skapa en av världens bästa VFX-utbildningar – och här kan du bli en viktig kugge. Med talang och engagemang är allt möjligt!

Vår utbildning är populär – HT 2020 hade vi mer än 120 sökande till 20 platser. Vi väljer vilka som får komma in via ett antal arbetsprov. Detta innebär att vi lägger mer vikt på talang, intresse och erfarenhet än betyg samt att våra studerande har olika skills – vi har en brokig samling där några är extremt duktiga på handteckning och några som knappt kan hålla i en penna men som istället är duktiga i 3D.

Under studietiden lovar vi att göra vårt yttersta för att ytterligare vässa det du redan är bra på och stötta dig i ämnen där du har sämre förkunskaper. Allt för att du ska utvecklas och kunna nå din fulla potential – särskilt inom de områden du brinner för. I samarbete med bl.a. Arctic Game Lab erbjuder vi en lång rad gratis korta tilläggskurser i allt från Unreal-programmering till speldesign. Dessutom introducerar vi dig gärna till vårt breda nätverk inom spel- och filmbranschen.

Motprestationen vi kräver av dig är att du går in i studierna med full kraft på heltid, dvs att du jobbar koncentrerat på föreläsningar/lektioner (ca 20h/vecka) och under självstudietid (ytterligare ca 20h/vecka).

Eftersom vi försöker återskapa ett framtida arbetsliv, är de flesta kurser uppbyggda så att du jobbar i grupparbeten på skolan – från din egen arbetsplats. Vi tror även att du är mer effektiv, lär dig bättre och får ut mer av utbildningen om du inte pluggar dygnet runt – så kursplanen är uppbyggd för 8h ”arbetsdag” fem dagar i veckan.