Skellefteå Budokan och Visual Magic samarbetar för att visualisera kampsport i 3D.

Under andra terminen för Visual Magics utbildning till VFX-artist, låg fokus på Motion Capture och Virtual Production. VFX20-klassen fick då nyttja en av Campus Skellefteås två (!) professionella Motion Capture studior för att spela in rörelser från budosporterna Karate, Kendo, Iaido och Aikido. Våra 25 VFX-artister fick, indelade i covid-anpassade grupper á fem studerande och två lärare, göra allt. Vad innebär då allt? För att nämna lite så fick studenterna rigga upp 16 st Micus M3 från Qualisys, kalibrera systemet, bygga props med reflekterande markörer (se bild till höger), ge regi och styra inspelningen samt tvätta resultatet i Motion Builder etc. Syftet, förutom att lära sig förstås, var att dokumentera rörelser som kan användas när studenterna animerar sina egna karaktärer. För att det verkligen skulle bli en win-win så kommer en del av resultatet från dagen att användas till reklamfilmer för ovan nämnda budosporter. Om ni har tur får ni se resultaten i framtiden!

Qualisys user of the month June 2021!
Göteborgsföretaget Qualisys är världsledande inom flera Mocap-segment och har levererat utrustningen (16 st Qualisys M3) i vår studio,
Där har VFX20 under vårterminen 2021 gjort allt från mocap av kampsport till avancerade konstprojekt och hjälpt till med medicinsk forskning inom stroke-rehabilitering. Finns knappast någon annan utbildning som har dessa möjligheter.
Satsningen blev även utnämnd till ”Qualisys User of the Month, June 2021” vilket vi givetvis är väldigt stolta över.
https://www.qualisys.com/stories-archive/arctic-game-lab/?fbclid=IwAR2kqlxdDiy6QpcC6JoUPAeQ_MhicocQJJuwbblOsve5hv2CT8wm60hXbA4

Japansk kampsport i världsklass – mitt på campus!

På Campus Skellefteå finns en av västvärldens absolut bästa träningscenter för japansk kampsport: Skellefteå Budokan. Budokan är ett samarbetsprojekt mellan sex budoklubbar i Skellefteå. I Campushallens källarplan erbjuds träning i alla stadens budoarter. En lokal på över 1000 m2 inrymmer tre traditionella japanska dojos med träning i bland annat: Aikido, Iaido, Jodo, Judo, Jujutsu, Kendo, Kyudo och Karate (Shotokan och Kyokushin). Detta är med andra ord något våra studenter kan grotta ner sig i ännu mer – fast på fritiden. Det gillar vi!

Läs mer om Skellefteå Budokan på http://www.budokan.nu/