Ibland står bara planeterna i rad och allting kommer samman. Det var exakt det som hände när Skellefteå Budokan och Visual Magic hittade det perfekta samarbetet.

Under andra terminen för Visual Magics utbildning till VFX-artist, låg fokus på Motion Capture och Virtual Production. VFX20-klassen fick då nyttja en av Campus Skellefteås två (!) professionella Motion Capture studior för att spela in rörelser från budosporterna Karate, Kendo, Iaido och Aikido. Våra 25 VFX-artister fick, indelade i covid-anpassade grupper á fem studerande och två lärare, göra allt. Vad innebär då allt? För att nämna lite så fick studenterna rigga upp 16 st Micus M3 från Qualisys, kalibrera systemet, bygga props med reflekterande markörer (se bild till höger), ge regi och styra inspelningen samt tvätta resultatet i Motion Builder etc. Syftet, förutom att lära sig förstås, var att dokumentera rörelser som kan användas när studenterna animerar sina egna karaktärer. För att det verkligen skulle bli en win-win så kommer en del av resultatet från dagen att användas till reklamfilmer för ovan nämnda budosporter. Om ni har tur får ni se resultaten i framtiden!

Japansk kampsport i världsklass – mitt på campus!

På Campus Skellefteå finns en av västvärldens absolut bästa träningscenter för japansk kampsport: Skellefteå Budokan. Budokan är ett samarbetsprojekt mellan sex budoklubbar i Skellefteå. I Campushallens källarplan erbjuds träning i alla stadens budoarter. En lokal på över 1000 m2 inrymmer tre traditionella japanska dojos med träning i bland annat: Aikido, Iaido, Jodo, Judo, Jujutsu, Kendo, Kyudo och Karate (Shotokan och Kyokushin). Detta är med andra ord något våra studenter kan grotta ner sig i ännu mer – fast på fritiden. Det gillar vi!

Läs mer om Skellefteå Budokan på http://www.budokan.nu/