Visual Magics första klass, VFX20, är snart klara med sin andra termin. Vi har ställt sju snabba frågor till en av studenterna – Clover – för att bjuda på en liten inblick på hur det är att vara VFX-student här hos oss!

Varför vill du jobba som VFX-artist?
Det känns som ett perfekt sätt att kombinera konstnärliga och tekniska intressen och samtidigt bidra till att skapa något som förhoppningsvis kan vara till glädje för andra människor.

Varför valde du just Visual Magic?
Inte minst på grund av det praktiska förhållningssättet som följer med en yrkesutbildning och den nära anknytningen till företag och skarp produktionsmiljö. Även den breda basen med senare möjlighet till specialisering lockade.

Vilken inriktning planerar du att välja?
Jag planerar att välja 3D-inriktningen eftersom den i högre grad omfattar mina huvudintressen – modellering, skulptering, riggning, animation och cfx.

Vad är det roligaste att skapa?
Organiska former, deformationer och allt som rör sig!

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Främst att lära mig mer inom området på egen hand med alla resurser vi får från skolan, men även att umgås med trevliga människor, insupa kultur och ägna mig åt olika former av fysisk aktivitet.

Vad tycker du om Skellefteå som studentstad?
Skellefteå är stort nog för att erbjuda variation samtidigt som allt ligger på överkomliga avstånd, där campus blir som ett litet nav mellan studentbostäder och centrum. Även på ett mentalt och attitydsmässigt plan är avstånden korta på så vis att det känns nära till hands att ta kontakt med företag och aktörer i området.

Vad är det bästa med VFX-artist för spel och film?
Möjligheten att utforska och lära sig genom praktisk erfarenhet, få support och hjälp från både lärare och från varandra och inte minst den väldigt goda stämning som präglat hela utbildningen.

Vimeo?
Givetvis: https://vimeo.com/user124022824

Artstation?
Ja visst: https://www.artstation.com/clover_lloyd

Tack, Clover Lloyd, för att vi fick lära känna dig lite bättre och för inblicken i studentlivet!

Update (2023): Clover gjorde sin praktik hos Goodbye Kansas Studios (Stockholm) och fick sedan jobb som junior character artist på Wētā Workshop (Wellington, Nya Zeeland).