I Visual Magics första årgång, VFX20, hittar vi Deniz.

Varför vill du jobba som VFX-artist?
Jag har alltid älskat effekter i filmer och därför velat jobba med det. Jag har en bakgrund inom film-/videoproduktion och lite motion graphics – men att skapa saker och kombinera det med annat material och få det och se verkligt ut – det är något jag älskar.

Varför valde du Visual Magic?
Jag valde Visual Magic när jag såg kursinnehållet samt de företag som står bakom utbildningen. Det är de största spel- och filmföretagen som står bakom Visual Magic och detta leder till att man under utbildningen kan förstora sitt nätverk. Kursinnehållet var också väldigt lockande – med de olika programmen, arbetsmetoderna och föreläsarna. Det var ett klart val för mig.

Vilken inriktning kommer du välja?
Jag kommer välja Digital Compositing då jag har en bakgrund inom film och anser att compositing är vad som knyter ihop allt. Det är bland det sista man gör, för att få saker att se verkliga ut. Det tycker jag är utmanande och kul.

Vad är roligast att skapa?
Som sagt så tycker jag det roligaste är compositing, att kunna sätta ihop andras saker så att det i slutändan ser verkligt ut. Men även grading, filmning, redigering samt att leka med nyaste senaste tekniken – som Visual Magic konstant skaffar fram – är superkul.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På fritiden är jag på gymmet, leker med min hund och kollar massa tutorials eller onlinekurser om de programmen som vi använder – för att bli bättre. Just nu jobbar jag mest med compositing i NukeX.

Hur är Skellefteå som studentstad?
Allt som finns är ganska nära. Man kan cykla igenom hela staden på så kort tid. Studentlägenheterna från Skebo är superbra.

Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa med utbildningen är att man först får prova på alla olika delar, så som 3D, Digital Compositing, Virtual Production, Motion Capture o.s.v. och att man sen, under andra året, får välja inriktning där man specialiserar sig. Nätverksmöjligheter tack vare utbildningen och företagen bakom är också superbra.

Showreel?
Ja, du kan kolla in denna: https://vimeo.com/692555104

Tack, Deniz!

Update (2023): Deniz gjorde sin praktik hos Edisen (Stockholm) och fick sedan jobb där som Compositor.